Artelac Triple Action (10 ml)

Artelac Triple Action (10 ml)
Artelac Triple Action (10 ml)
Artelac Triple Action (10 ml)
Artelac Triple Action (10 ml)
Artelac Triple Action (10 ml)
Artelac Triple Action (10 ml)
Artelac Triple Action (10 ml)
Artelac Triple Action (10 ml)
2 990 Ft
Részletek
Adatok
Részletek

Artelac TripleAction szemcsepp (10 ml)


BAUSCH + LOMB


Opálos oldatos szemcsepp, amely 0,24% hialuronsavat tartalmaz (nátrium-hialuronát formájában), további összetevői pedig karbomer, glicerol és lipid komponens.
A korszerű összetétel miatt a szemcsepp jól tolerálható, tartósítószerektől és pufferektől mentes.
A szemcsepp korszerű és innovatív, tartósítószer mentes többadagos rendszerben (PMDF) kerül forgalomba, emiatt könnyebben használható és biztonságos
Nedvesíti a szemet. Biztosítja a könnyfilm mindhárom rétegéhez szükséges összetevőket, száraz szem érzés esetén javítja a szemfelszín nedvesítését.
A szem felszínén maradva erőteljes nedvesítést biztosít a tünetek azonnali és tartós enyhítése érdekében.
Ideális mindazok számára, akik a szemszárazság különböző tüneteitől (fáradt, stresszes, égő és/vagy könnyező szemek, homokérzés a szemben) szenvednek.


Szemszárazságot okozhatnak a következők: • külső tényezők, pl. túlzott számítógép, klímaberendezés használat, fűtés, cigaretta füst, valamint szeles külső körülmények és/vagy kontaktlencse viselés.

 • egyéb tényezők, pl. bizonyos gyógyszerek (pl. fogamzásgátló tabletta, antihisztaminok, béta-blokkolók, görcsoldók és vízhajtók) vagy bizonyos betegségek, amelyek szerepet játszanak a szemszárazság kialakulásában.


Ne alkalmazza ezt a készítményt, ha túlérzékeny bármelyik összetevővel szemben.


Használati útmutató / Betegtájékoztató


 


Összetétel: 0,24% nátrium-hialuronát, karbomer, glicerin, lipid komponens (közepes szénláncú trigliceridek), nátrium-hidroxid és injekcióhoz való híz.
Alkalmazás:
nedvesítő szemcsepp


Milyen szer az Artelac TripleAction? Az Artelac TripleAction egy opálos oldatos szemcsepp, amely 0,24% hialuronsavat tartalmaz (nátrium-hialuronát formájában), további összetevői pedig karbomer, glicerin, lipid komponens (közepes szénláncú trigliceridek), nátrium-hidroxid és injekcióhoz való víz. A korszerű összetétel miatt a szemcsepp jól tolerálható, tartósítószerektől és pufferektől mentes. A szemcsepp korszerű és innovatív, tartósítószer mentes többadagos rendszerben (PFMD) kerül forgalomba, emiatt könnyebben használható és biztonságos. A felnyitást követően 6 hónapig használható.


Mire használható az Artelac TripleAction? Az Artelac TripleAction nedvesíti a szemet. Biztosítja a könnyfilm mindhárom rétegéhez szükséges összetevőket, száraz szem érzés esetén javítja a szemfelszín nedvesítését.


Mikor kell az Artelac TripleAction-t használni? Az Artelac TripleAction-t a természetes könnyfilm összetétele inspirálta. Természetes nedvesítő hatású hialuronsavat tartalmaz (nátrium-hialuronát formájában), amely az egészséges emberi szöveteiben és a természetes könnyfilmben is megtalálható. Ezen kívül két további nedvesítőt tartalmaz: glicerint és karbomert. Az Artelac Triple Action-ben egy további lipid komponens is megtalálható. Ezáltal az Artelac Triple Action a könnyfilm mindhárom rétegét, a lipid, vizes és mucin rétegét is támogatja.


Az Artelac TripleAction-t úgy fejlesztették, hogy a szem felszínén maradva erőteljes nedvesítést biztosít a tünetek azonnali és tartós enyhítése érdekében. Ideális mindazok számára, akik a szemszárazság különböző tüneteitől (fáradt, stresszes, égő és/vagy könnyező szemek, homokérzés a szemben) szenvednek.


Szemszárazságot okozhatnak a következők: • külső tényezők, pl. túlzott számítógép, klímaberendezés használat, fűtés, cigaretta füst, valamint szeles külső körülmények és/vagy kontaktlencse viselés.

 • egyéb tényezők, pl. bizonyos gyógyszerek (pl. fogamzásgátló tabletta, antihisztaminok, béta-blokkolók, görcsoldók és vízhajtók)

 • vagy bizonyos betegségek, amelyek szerepet játszanak a szemszárazság kialakulásában.


Milyen gyakran és mennyi ideig kell használni az Artelac TripleAction-t? Szükség esetén cseppentsen egy csepp Artelac TripleAction-t a szembe. Használhatja minden nap és az Ön által kívánt gyakorisággal. A használat időtartamának nincs felső határa.


Mikor ne alkalmazza az Artelac TripleAction-t? Ne alkalmazza ezt a készítményt, ha túlérzékeny bármelyik összetevővel szemben.


Fontos információk az Artelac TripleAction használatára vonatkozóan: • Helyi túlérzékenységi reakciókat ritkán jelentettek. A kezelést ilyen esetben le kell állítani.

 • A készítmény a becseppentést követően átmenetileg homályos látást okozhat, ami ronthatja a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeket.

 • Ne érjen a szeméhez a tartály hegyével, mert szemsérülést, illetve az oldat fertőződését okozhatja.

 • Alkalmazást követően rázza ki az esetleges csepp maradékot.

 • A használati utasításnak nem megfelelő, gondatlan alkalmazás a termék kézből való kicsúszását és esetlegesen szemsérülést okozhat.

 • Használat előtt a kontaktlencséket el kell távolítani.

 • Másik szemészeti készítmény alkalmazása vagy a kontaktlencsék visszahelyezése előtt legalább 15 percet kell várni.

 • A lejárati dátum után ne alkalmazza a készítményt.

 • Ne alkalmazza, ha a csomagolás vagy a tartály sérült.

 • Gyermekektől elzárva tartandó!


Kiszerelés: Az Artelac TripleAction 10 ml szemcseppet tartalmazó tartályban kerül forgalomba.


Hogyan kell az Artelac TripleAction-t tárolni? +1 - +25°C között tárolandó. A tartály kialakítása lehetővé teszi, hogy az Artelac Triple Action-t a felbontás utan 6 hónapig használja.

Hogyan kell alkalmazni az Artelac TripleAction-t? Figyelem! Az első használat előtt, és ha a tartályt hosszabb ideje nem használta:


Távolítsa el a kupakot és fordítsa a tartályt lefelé, maximum 20-szor nyomja meg egymás után, amíg egy csepp kicseppen. A tartály most már használatra készen áll. • Használat előtt mosson kezet és az utasítás szerint tartsa a tartályt!

 • Távolítsa el a védőkupakot a tartály tetejéről minden használat előtt. Ne érjen az ujjaihoz vagy más felülethez a tartály hegye, hogy az oldat bármilyen lehetséges fertőződését megelőzze. Fordítsa fel a tartályt és hajtsa hátra a fejét. Óvatosan húzza le az alsó szemhéjat szabad keze ujjaival, tartsa a tartályt függőlegesen a szeme felett, és nyomja össze a pumpa szerkezetét, hogy egy csepp oldat a szemébe jusson. Vigyázzon rá, hogy a tartály hegye ne érjen a szeméhez, ezzel megelőzve bármilyen sérülést. Ezt követően csukja be a szemét és lassan forgassa csukott szemhéj mellett, hogy az oldat megfelelően szétterjedjen a szem felszínén.

 • Használat után azonnal rázzon ki minden maradék cseppet és helyezze vissza a védőkupakot a tartály száraz csúcsára.

 • Az Artelac TripleAction innovatív pumpamechanizmusa a szemcsepp tartósítószer- mentességét teszi lehetővé és egyúttal kényelmes cseppentést biztosít. A csomagoláson megadott töltőtérfogat a tartályból teljesen felhasználható. A tartály tervezésének köszönhetően csak kevés oldat marad a tartályban.


P1CZHUEEO2 42694PB999/2-CZ+

Forgalmazó:
Veleant Pharma
Magyarország Kft.
1025 Budapest, Csatárka út 82-84.

A beteg tájékoztató utolsó felülvizsgálata: 2017. Május


Adatok
Terméktípus
Műkönny
Márka
Artelac
Gyártó
Bausch & Lomb
Kiszerelés
10 ml
Magyarországon kapható
Igen
Vény nélkül kapható
Igen
Tartósítószer-mentes
Igen
Tartósítószer csoport
N/A
Tartósítószer
-
A könnyfilm vízes és mucin rétegét pótolja
Igen
A könnyfilm lipid rétegét pótolja
Igen
Szaruhártya regeneráló aktív hatóanyagokat tartalmazó
Igen
Beceppentést követően gélesedő
Nem
Éjszakai kenőcs, gél
Nem
Érösszehúzók
Nem
Allergia elleni készítmény
Igen
Hialuronsavat tartalmazó
Igen
Hialuronsav %
0.0024
Aktív hatóanyag
Nátrium-hialuronát
Lubrikáló-szer
Glicerin, nátrium-hialuronát
Natural plant extract
Nem
Vitamin-tartalom
Nem
Kontaktlencsével használható
Nem ajánlott
Felnyitás után felhasználható
3 hónap
Szemcsepp.com-on megvásárolható?
Igen
Tartósítószer név
N/A
Cikkszám
ATA10
borgun_hu paypal